Totalombygging av atriumshus i Borgenbråten, Asker 

Totalombyggingen av dette atriumshuset i Asker, opprinnelig tegnet av Fosse & Aasen på 60-tallet, var vårt første prosjekt etter oppstart av PML Arkitektur.
Atriumshuset er en del av et større felt med tilsvarende hus.  For byggherre var det i prosjektet ønske om total modernisering av både funksjon og uttrykk på interiøret,
bedre tilpasset en moderne familie av vår tid enn det opprinnelige noe mørke, trange og dystre preget som var utgangspunktet da vi tok på oss oppdraget.

Prosjektet var ferdigstilt 2006. Både planløsning og matrerialer på alle flater ble helt endret den gang.

Det er nå, i 2014, fint å se at huset står seg godt, takket være godt utført håndtverk fra byggetiden, fornuftige valg av gode materialer, samt godt vedlikehold fra byggherres side.
Klassisk modernisme går aldri av moten! For oss representerer dette prosjektet faktisk mye av det kontoret har jobbet med i 10 år: Forholdet ute/inne, gode og rasjonelle
planløsninger, enkle og gode detaljer, og en spenning i romforløp og romlige opplevelser.

2014: Huset er nå til salgs, så nå er det en gylden sjanse for de som måtte ha lyst til å flytte inn i et PML-tegnet hus


Om prosjektets og løsningene:
Planløsningen er endret fra det opprinnelige ved at soverom er innlemmet i oppholdsdelen, og til erstatning for flere soverom og et lite kjøkken, ble kjøkkenet flyttet
ut i oppholdssonen der flere soverom ble fjernet, for å åpne huset mer mot atriet.
Tidligere kjøkken ble nytt master-bedroom., og med kjøkkenets nye plassering som del av oppholdsrommene
dannes et stort åpent fellesareal  som omkranser atriet i midten.  Atriet s nye frigjorte form i huset gir hagen nesten en "akvariumskarakter" midt i huset.
Nye lyse flater i gulv og på vegger gir rommene en behagelig lys karakyter, til forskjell fra hvordan det var før omygging  (mørk furupanel i himling og på vegger)

Alle vegger og innredningselementer avsluttes med skyggefuger mot gulv og tak. Faste innredningselementer som hyller og skyvedører er utformet som del av ny løsning
Gulvet i hvitpigmentert heltre eik knytter rommene sammen.
Gulvet har elektrisk gulvvarme.
Nytt elektrisk anlegg og integrert belysning er del av prosjektet.
Terrassen ute ble gjort større, og bygget med sibirsk lerk.

Opprinnelig planlagt ide om finerhimling av bjerk ble av byggherre forlatt under byggeprosessen. Ideen var opprinnelig at gulv og takflate skulle oppfattes som
store horisontale plan av eik og bjerk  som veggene og innredningselementer skulle "kiles" mellom som en sandwich-komposisjon.
Det var også planlagt flere overlyskuppler i taket, som heller ikke ble realisert.

Prosjektet sto ferdig med innredning og inventar  våren 2006, og ble presentert i Bonytt i 2009


Planløsning etter ombygging